1 ianuarie 2020

Preambul…

Eu sunt Pavel – Mihai NIȚUICĂ, am 23 de ani și locuiesc în Timișoara. Deși Pavel este primul meu prenume, nimeni nu mă strigă/cunoaște după el, de-asta l-am și „ascuns” de-a lungul anilor. Copilăria mi-am petrecut-o în Arad, într-un cartier mai mult decât mărginaș, aș spune eu. În clasele V-VIII mergeam pe jos la școală, în cartier, iar la liceu am „călărit” serios tramvaiul timp de patru ani de zile. Am făcut un liceu Tehnologic (la vremea aceea), „prost” – cum ziceau unii – dar am învățat foarte multe de la anumite cadre didactice care mi-au predat în cei patru ani de zile. Clasa a IX-a a fost o aventură pentru mine, atunci am experimentat toate stările, de la agonie și până la extaz. Fiind 34 în clasă, nu se puteau ține orele normal, iar în clasa a X-a au decis să împartă clasa-n două: jumătate dintre colegi au rămas în a X-a A (ca mai bună clasă), iar ceilalți colegi au format o nouă clasă. Printr-o minune (sau prin dorința cuiva) am rămas în clasa mai bună, deși eu nu avusesem o medie bună, cred că avusesem un șapte și ceva, spre opt.

Încet, încet am devenit un băiat serios pe care oamenii să se poată baza. Nu că înainte nu eram, dar voiam să par altcineva, cred că vă sună cunoscut acea perioadă. Timpul trecea, am început să mă implic în voluntariat. Mergeam la strâns de gunoaie sau făceam muncă voluntară prin liceu. În timpul orelor de practică am reparat de la uși și până la garduri, porți sau am construit rampe de acces pentru oamenii cu dizabilități. Am terminat clasa a XII-a, am mers la BACALAUREAT și am luat din prima. Nu vreau să mă laud, dar am luat puțini din liceu BAC-ul. Am luat BAC-ul fără să fac meditații, că nu dispuneam de prea mulți bani, oricum ai mei plecaseră în străinătate ca să ducem – eu și fratele meu – o viață mai bună. Am luat o medie peste șapte la Examenul Maturității, apoi m-am înscris la facultate.

Învățasem de mic ce este munca, căci mergeam la lucru pentru a-mi face bani, să am pentru aia, pentru cealaltă, știți cum este. Dar după ce am terminat liceul n-am mai prea lucrat. M-am înscris la facultate, iar după un an și jumătate de făcut naveta Arad – Timișoara mi-am găsit o chirie accesibilă și m-am mutat aici, în orașul de pe Bega.

Am fost student la specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Facultății de Mecanică, Universitatea Politehnica Timișoara. După patru ani de zile și vreo cinci restanțe (materii la care nici n-am fost la examene până-n anul IV) am absolvit facultatea cu o medie > opt, iar la examenul de diplomă am luat 10.

Pe parcursul studiilor universitare de licență m-am implicat în Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara, organizație care reprezintă drepturile și interesele studenților din cadrul facultății. Aici am avut o evoluție oarecum bună, după șapte luni de când am devenit membru am candidat, și am fost ales, pentru funcția de director al departamentului Resurse Umane. În anul trei am candidat pentru postul de Cenzor, am fost ales, urmând să fiu reales pentru încă un mandat.

Datorită Ligii Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara (LSFMT) am ajuns să iau contact cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federație care reprezintă toți studenții din țară, LSFMT fiind membru fondator. În cadrul ANOSR am luat parte la mai multe proiecte ca simplu participant, dar și ca organizator, aici formându-mă foarte mult. În cadrul ANOSR am fost membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională (CDR) timp de două mandate și am început un mandat, pe care nu l-am dus la bun sfârșit pentru că am demisionat, în cadrul Comisiei pentru Proiecte (CP).

În prezent sunt înscris în cadrul unui program de studii universitare de masterat, Ingineria Produselor din Materiale Polimerice și Compozite, tot din cadrul Facultății de Mecanică din Timișoara, fiind în anul I.

În ce sunt implicat în prezent?
• sunt student expert evaluator în cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS);
• din noiembrie 2019 am fost ales ca student reprezentant în cadrul Senatului Universității Politehnica Timișoara din partea Facultății de Mecanică;
• din februarie 2019 sunt membru în asociația „Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, asociație ce administrează programul cu aceeași denumire.

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *