15 februarie 2020

Telefoane stăpâne, oameni supuși

Dragilor, astăzi vin cu-n articol cu care v-ați obișnuit, aș crede eu, că mulți au „atacat” acest subiect.

Miercuri eram pe terasa unei cafenele din Shopping City – bineînțeles – însoțit de cineva. În afară de noi mai erau oameni, firește, dar persoanele de la masa din poză (vezi previzualizarea de mai sus) mi-au/ne-au atras atenția. La masa cu pricina erau trei fete și doi băieți. Nu știu dacă era vreun cuplu acolo, dar nici nu este important acest aspect.

Masa respectivă era ocupată când am ajuns noi pe terasă, practic au venit înaintea noastră. La vreo 5-10 minute după ce am ajuns noi la masă, o fată din acel grup s-a ridicat și a dus un telefon la încărcat. După vreo 15 minute, s-a dus să-l recupereze altă fată (fată care n-a intrat în poză). Întoarsă cu el, l-a „restituit” unuia dintre băieți, astfel a început distracția.

Până la momentul cu pricina, restituirea telefonului, copiii nu prea vorbeau între ei, era fiecare cu „treaba lui”. Imaginați-vă că după ce a venit cu telefonul, iar acum toți aveau câte un smartphone la dispoziție, n-a mai vorbit nimeni și au început să se joace. Dar nu așa, cu pasiune, cum s-ar zice. Practic, cât timp au mai stat – până le-a venit/ne-a venit nota de plată – nu au mai vorbit nimic unul cu celălalt, doar se jucau. Asta s-a întâmplat un timp de circa 20-25 de minute (sper să nu exagerez).

Nu știu, să-mi fie cu iertare, poate vorbeau prin chat-ul pus la dispoziție de joc, dar consider că așa ceva nu este normal. Nu este normal să ieși la suc/apă plată/bere/șeic/cocteil (greșeli deliberate) și să stai, ca un maniac, doar cu ochii-n smartphone. Și, ca vârstă, nu păreau mult mai mici decât mine. Cred că aveau între 16-18(19) ani.

Dragi copii/adulți, nu mai stați cu ochii beliți în smartphone-uri dacă ieșiți la terasă! De ce? Păi, dacă aveți de gând să faceți asta, mai bine stați acasă și sunteți mai câștigați. Nu mai plătiți taxiul până la mall și nici consumația, căci oricum nu aveți de gând să vorbiți prea mult între voi, practic la fel este și dacă vă jucați fiecare de acasă de la el.

Astea Ziind Fise, ieșiți cu prietenii, dar vorbiți, comunicați, altfel s-ar putea să vă dați seama – peste ani – că ați făcut o greșeală că n-ați comunicat destul „face to face”. Comunicarea virtuală este bună, dar nu prea implică multe emoții și alte aspecte care te fac să înțelegi anumite lucruri!

Lasă un răspuns