23 martie 2020

Un gest frumos făcut în eSports

Ieri am văzut cel mai frumos/interesant/încurajator mesaj din domeniul sporturilor electronice, mesajul a venit din partea unor jucători care performează și-și câștigă existența din această activitate.

Duminică, 22 martie 2020, echipa daneză, Astralis, a jucat un meci de Counter-Strike: Global Offensive, în sistemul „Best Of 3”, cu echipa Team Spirit, echipă din Rusia.

Dacă ne uităm cu atenție la imaginea atașată (aceasta este o captură de ecran de pe stream-ul găzduit pe canalul de youtube „ESL Counter-Strike”) putem observa că în locul pseudonimelor jucătorilor danezi găsim alte pseudonime, mai exact mesaje.

Prin urmare, jucătorii au avut următoarele pseudonime (mesaje):

 • dupreeh => KeepDistance;
 • Magisk => StaySafe;
 • device => StayHome;
 • gla1ve => WashHands;
 • Xyp9x => FightCorona.

Acțiunea jucătorilor de la Astralis vine în sprijinul autorităților, aceștia adresându-se tuturor urmăritorilor/jucătorilor/pasionaților de CS: GO – de la nivel mondial – deoarece metodele de combatere a situației actuale sunt aceleași în majoritatea statelor.

Danemarca este unul dintre statele destul de afectate (peste 1500 de cazuri confirmate și cel puțin 13 decese), având mai multe cazuri decât România. Tot în Danemarca se află și membrii familiei mele (părinții și surorile) și-mi fac griji pentru ei, dar sperăm că totul o să fie bine.

Până la noi ordine, țineți minte următoarele aspecte:

 1. Mențineți igiena conform recomandărilor făcute de către autoritățile abilitate;
 2. Nu vă panicați;
 3. Nu credeți orice știri vedeți pe facebook, ci doar știrile distribuite de către agențiile de încredere, în special informațiile care se găsesc pe www.stirioficiale.ro (site oficial prin care Guvernul ne comunică știri, informații, decizii legislative, inclusiv cele două Ordonanțe Militare ș.a.m.d.);
 4. Nu vă dezumanizați, nu goliți rafturile pe care se află pachetele cu făină, gospodarilor, căci și-n situații critice brutăriile tot vor lucra;
 5. Nu procurați mărfuri pe care să le vindeți la supra-preț (dacă faceți asta s-ar putea să aveți și probleme cu legea), nu este uman să profităm de disperarea altora;
 6. Nu-i dezinformați pe alții.

Astea Ziind Fise, vă doresc multă sănătate!

Lasă un răspuns