24 mai 2020

După 61 de zile…

Joi, 21 mai, am ieșit și eu din casă, iar asta după o „hibernare” de 61 de zile. De ce atât? Păi, am stat în casă de când s-a introdus circulația pe baza declarației pe proprie răspundere. Cu toate acestea, prima mea ieșire a fost o deplasare la Arad, practic a trebuit să-mi scriu o declarație, căci am părăsit Timișoara.

În fine. Ce-am făcut în această perioadă, în cele 61 de zile? Păi, mai nimic. Productivitatea mea a scăzut dramatic, starea mea „sufletească” la fel, iar condiția fizică a avut mult de suferit (și nu, nu din punct de vedere al kilogramelor – căci nu m-am îngrășat – ci din punct de vedere al rezistenței). Am stat și-am trăit prin intermediul aplicațiilor precum Glovo, Bringo, Tazz sau foodpanda. Noroc c-am participat într-un grup de inițiativă care se ocupa/ocupă cu livrarea gratuită de alimente la domiciliul persoanelor care sunt considerate vulnerabile ș.a.m.d. Nu pot să spun c-am făcut nu știu ce chestii wow, dar implicarea în acest grup m-a ajutat să trec mai ușor peste această perioadă.

Eu sunt o persoană puțin „paranoică”, spre deloc, o persoană care nu se sperie prea ușor, drept urmare nici acest SARS-CoV-2 nu m-a speriat, ci m-a făcut să fiu mai responsabil pentru a-i proteja pe cei din jur, tocmai de-asta nici n-am ieșit în perioada descrisă mai sus. De când a început această pandemie, pentru a mă proteja pe mine, eu mi-am spălat doar mâinile, atât. Oricum, eu mă spălam foarte des pe mâini și înainte de pandemie, de vreo 15-20-30 de ori pe zi. De ce? Pentru că am mereu impresia că am mâinile murdare. Am citit prin cărți, prin dicționare și cică ar fi vorba despre „misofobie”, așa s-ar numi „afecțiunea” de care sufăr eu. În fine, să revenim la oile pandemiei. Când am văzut că autoritățile (sau chiar medicii) ne recomandă să dezinfectăm hainele, încălțămintea, produsele pe care le cumpărăm, cheile, obiectele personale, am zis că asta clar nu este lumea în care eu vreau să trăiesc. Cum să-ți rupi, la întoarcerea de afară, 20-30 de minute pentru a dezinfecta toate aceste lucruri? Mi se pare inuman, serios. Practic, ar trebui să ne dezinfectăm mai ceva decât unii medici care se pregătesc pentru intervenții chirurgicale. Port mască pentru faptul că nu vreau să le dau oamenilor din jur virusul, în caz că-l am dar nu am simptome, nicidecum din frica de a nu-l lua eu.

În cele 61 de zile nu am dezinfectat nicio comandă pe care am făcut-o prin aplicațiile de mai sus, n-am dezinfectat niciun colet care mi-a sosit. Nici după ce am început să ies, după 21 mai, nu mi-am dezinfectat niciun obiect personal și nici n-o voi face. Dacă nu fac aceste lucruri, nu înseamnă că susțin conspirațiile, înseamnă că nu consider că-mi este necesar să iau toate aceste măsuri, iar asta este strict alegerea mea.

Și, da, în drumul meu spre Arad am văzut mulți care nu aveau măști de protecție în transportul în comun, dar nimeni nu i-a atenționat sau ceva. Na, ce să facem? Legea nu este făcută pentru toți, aparent. Cât despre cei care se sperie că le este măsurată temperatura la accesul în anumite locuri (magazine ș.a.m.d), mai bine v-ați speria că citiți doar știri false și că credeți numai în conspirații. Puneți mâna pe niște cărți și îmbogățiți-vă vocabularul, că viața este scurtă!

Astea Ziind Fise, ceea ce-ați citit mai sus este strict părerea mea. NU vă recomand să faceți ca mine. Dacă voi doriți și credeți că vă ajută, dezinfectați tot din jurul vostru. Purtați masca în spațiile publice închise, căci nu degeaba au fost făcute aceste reguli, reguli numite, mai mult sau mai puțin, legi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *