7 iunie 2020

Un student, dom’le?

O universitate căreia nu vreau să-i dau numele (nu de alta, dar i-aș face reclamă gratis) a făcut (pe numele meu) o sesizare către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) cum că aș fi încălcat Codul de Etică și Normele de Conduită Profesională ale ARACIS, asta după ce eu am făcut o sesizare către Comisia de Etică și una către Senatul respectivei universități.

Reprezentanții universității au făcut această sesizare deoarece bănuiau că eu am „sustras” anumite documente din dosarul de evaluare, documente pe care le-aș fi folosit în demersurile mele ulterioare, în afara calității de student expert evaluator.

Tot în această universitate, domnul rector aflat încă în funcție a candidat și pentru un mandat de membru în cadrul Senatului. Practic dânsul era și rector, dar și membru al Senatului. Ori, pentru asta am făcut o sesizare către Comisia de Etică Universitară din instituția cu pricina, dar degeaba. „Cazul” nici că a demarat, bănuiesc eu. Eu am trimis sesizarea pe data de 19 februarie, dar nici azi nu am primit un răspuns. Strigător la cer. Nu? Mergem mai departe!

În fine, să revenim la sesizarea pe care universitatea, prin rectorul ei, a depus-o la ARACIS. Reprezentanții universității cunoșteau că documentele respective nu au făcut parte din dosarul de evaluare, nici din anexele solicitate în timpul derulării vizitei, dar ei au continuat să facă sesizarea. De ce? „Să încerce”, cred eu, dar să mă și intimideze. Cum și-a permis, dom’le, un student să facă așa ceva?

Mai jos aveți hotărârea 35/28.05.2020 a Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (vă las și link către documentul publicat pe site-ul ARACIS – https://www.aracis.ro/wp-content/uploads/2020/06/Hotărâre-Consiliu-caz-Nițuică-Pavel-Mihai.pdf).

Pe scurt, Comisia de Etică a ARACIS m-a considerat, la fel cum mă consider și eu, nevinovat. Practic, în urma evaluării cazului, Comisia de Etică a decis că nu am încălcat Codul de Etică și Normele de Conduită Profesională ale ARACIS.

Astea Ziind Fise, domnilor, știu că îmi urmăriți activitatea prin anumite persoane pe care le-ați pus să mă „spioneze”. Oare dacă vă zic că ar trebui să primesc un răspuns de la Comisia de Etică Universitară, vă autosesizați și „rezolvați” odată cazul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *