15 septembrie 2020

Campania electorală pentru alegerile locale din 2020

Astăzi mergeam să îmi procur de-ale gurii și, în drumul spre supermarket, am văzut aproximativ nouă – zece tineri (sub 22 – 23 de ani) care aveau tricouri inscripționate cu PMP (Partidul Mișcarea Populară). M-am intersectat cu grupul la o trecere de pietoni, iar unul dintre ei mi-a întins un pliant. Eu ascultam muzică, eram cu gândurile mele dar, cu toate acestea, n-am putut să nu-mi trag căștile din urechi, apoi să încep o „mini conversație” cu ei:

Eu: – Vedeți că aveți voie să mergeți în grupuri de maximum șase persoane, nu de nouă – zece, câți sunteți voi!

Unul dintre ei: – Da?! Nu știam!

Eu: – Acum știi! Mă rog, știți! Vedeți că este o Hotărâre de Guvern dată în acest sens, iar voi o încălcați tocmai acum!

Unul dintre ei: – Dar nu e vina noastră. Ce să facem noi dacă așa ne trimit de la partid?

Eu: – Păi, mergeți în două grupuri, unul pe o parte a bulevardului, altul pe cealaltă! E chiar așa greu?!

Fix așa s-a terminat conversația pe care am avut-o cu unul dintre promotorii campaniei derulate de către PMP.

Am văzut și promotorii altor partide că merg în grupuri mai mari de șase persoane. Măi, oameni buni, chiar așa de mult ne sfidați sau voi, pur și simplu, nu cunoașteți legea? Unii pun și poze pe facebook, poze în care apar șapte – opt persoane. Voi sunteți serioși, o’ glumiți? Și da, la voi mă uit, la promotorii USR PLUS (nu neapărat la cei din Timișoara/Timiș). Nu vreau să fiu avocatul diavolului, dar de la voi am mai multe pretenții, serios. Respectați reglementările în vigoare și totul o să fie în regulă. Faceți lucrurile cum trebuie, dacă tot le faceți.

Am menționat doar aceste două partide deoarece doar din partea acestora am văzut acțiuni/poze ș.a.m.d. Dar legea este valabilă pentru toate partidele, nu doar pentru unul sau două.

Ca să facem „lumină” în acest caz, vă las o parte din HOTĂRÂREA GUVERNULUI ROMÂNIEI pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:

4. La anexa nr. 3, articolul 1, după punctul 14 se introduce un nou punct, pct.15, cu următorul cuprins: „15. Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/ întrunirilor în cadrul campaniei electorale, se instituie obligația organizatorilor acestora de a asigura, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, cu avizul Autorității Electorale Permanente, respectarea următoarelor măsuri:

a) …

.

.

.

g) limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6, în cazul acțiunilor desfășurate pe stradă;

h) limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2, în cazul acțiunilor din ușă în ușă;

i) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie materialele de propagandă electorală, înaintea începerii acțiunii;

j) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.”

A lansat și AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) un videoclip de informare privind măsurile de sănătate publică ce trebuie respectate în timpul activităților de campanie electorală, iar acesta poate fi vizionat aici:

Prin urmare, dragi promotori, dacă nu vă place să citiți, măcar ascultați reglementările (prin intermediul videoclipului de mai sus) și nu mai încălcați legea!

Astea Ziind Fise, pe data de 27.09.2020 ne vedem la vot! Nu uitați să votați! Votați cu cine vă inspiră mai multă încredere, mai mult profesionalism, votați folosindu-vă creierul și nu vă lăsați influențați de sentimente și de falsul „patriotism” al unor politicieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *