16 octombrie 2020

Dacă iubești trebuie să fii și vulgar?!

În zilele de 9 și 10 octombrie a avut loc festivalul VEST FEST, festival care a fost la a cincea ediție, dacă nu mă înșel. Bineînțeles, acesta s-a desfășurat în condiții de pandemie. Publicul trebuia să stea împărțit în grupuri de câte patru la fiecare masă, în picioare, iar mesele erau despărțite de garduri. Au fost trasee marcate pentru deplasare ș.a.m.d. Ce vreau eu să spun este faptul că organizatorii au fost atenți la toate regulile impuse de situația epidemiologică de acum, iar publicul a fost, cel puțin din punctul meu de vedere, în siguranță. Sincer să fiu, m-am simțit mult mai în siguranță decât în momentul în care merg să-mi procur alimente.

Interiorul perimetrului festivalului a fost împărțit în două mari zone: zona 1 și zona 2. Fiecare zonă a fost împărțită, din nou, în alte două zone: grup și, să spunem, individual. Or, în zona de grup era totul clar, vânzându-se biletele în pachete de câte patru, exact câte persoane aveau voie la o masă, urmând ca cei care nu și-au achiziționat bilete de grup să stea în zona special destinată lor. Ei, și în această zonă, la fiecare masă, chit că persoanele nu se cunoșteau, trebuiau să stea tot câte patru. În fine, nimic anormal, mai ales la un festival de nișă precum VEST FEST. Am uitat să spun că au fost vândute maximum 500 de abonamente, nimic mai mult, asta ca să se poată respecta reglementările în vigoare de la respectiva dată (acum limita este de 300 de persoane pentru un astfel de eveniment, asta în condițiile în care localitatea are o rată de infectare < 1,5 la mia de locuitori – dar Timișoara are peste 2 – prin urmare, nu se mai pot desfășura astfel de evenimente în oraș).

După ce s-a terminat festivalul, la vreo câteva zile, pe pagina organizatorilor a fost publicată o fotografie alături de textul „Keep your love safe”. Nu am ce să spun, drăguț text, drăguță fotografie (o regăsiți atașată articolului). Dar eu am stat lângă acest cuplu și pot spune, fără nicio reținere, că este cel mai vulgar cuplu pe care l-am văzut în viața mea. Și, totuși, am 24 de ani, deci am format și am văzut multe cupluri. De ce? Deoarece, cât timp am stat în festival, în ambele zile, am concluzionat că acești tineri nu au limite, iar aici mă refer la faptul că mi-au lăsat impresia că nu au rușine. Cu toții am avut, avem și vom avea relații, deci nu este anormal să te săruți – decent – în public sau să te ții de mână, o’ să te îmbrățișezi cu persoana iubită, dar când se întrece o anumită limită, devii vulgar. Care ar fi acea limită? Păi, spre exemplu, dacă un sărut ține mai multe de 10 – 15 secunde, având în vedere că te afli în public, devii stânjenitor pentru restul. Și asta nu pentru că restul nu pot face asta, ci pentru că se atinge limita acelei vulgarități despre care vorbeam. Atunci când tu te săruți și faci anumite gesturi și mișcări, ca fată, având în vedere că ești în public, iarăși ești în domeniul vulgarului sau penibilului. Nu vreau să vorbesc mai mult despre asta, căci nu-mi face plăcere, dar și acum mă simt eu penibil pentru ceea ce-am văzut.

Efectiv, tot ceea ce-am văzut, am văzut în periferia privirii, că n-am prea avut stomac să rezist acestui penibil și să mă uit direct la ei, sincer. Îmi era mie rușine de rușinea lor, nu știu dacă cunoașteți sentimentul. Au fost multe cupluri în festival, dar nici măcar unul n-am văzut să depășească acea limită, să intre în vulgaritate sau chiar în penibil. Efectiv, la un moment dat am vrut să-i întreb dacă vor să le dau cheile de la locuința mea, că părea că au mare nevoie de una sau de o cameră de hotel. Când vezi așa ceva te încearcă niște trăiri pe care nu le prea poți transpune în scris, prin urmare, s-ar putea să nu mă înțelegeți, dar cred c-ați văzut și voi un astfel de cuplu până acum și știți despre ce vorbesc.

Asta a fost cea mai proastă „experiență” a mea din festival, dar nu este ceva ce ținea de organizatori. Prin urmare, țin să le mulțumesc pentru ceea ce-au încercat să facă, având în vedere contextul și situația dată. Mai am o poveste cu o domnișoară (nu cred că era majoră) care ne-a colorat tuturor experiența din festival, am râs mult pe seama ei. 😊

Astea Ziind Fise, fiți cât mai decenți, oameni buni. Decența nu vă costă nimic. Acasă sau în grupul vostru de amici puteți face tot ceea ce vreți voi, ceea ce vă permiteți, dar în public fiți moderați și decenți, acestea ar fi cuvintele cheie.

P. S.: Având în vedere că poza a fost publicată pe pagina de facebook a festivalului, îmi voi permite și eu s-o postez, dar voi cenzura fețele tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *