15 ianuarie 2021

367 de zile mai târziu

În 15 ianuarie 2020, înainte să ne trezim cu această pandemie pe cap, am pornit proiectul lirica.ro. Ce-și propunea acest proiect? El nu-și propunea nimic. Eu îmi propuneam niște lucruri cu el. În primul rând, intenționam să scriu și să postez (pe site, pe pagina de instagram și pe pagina de facebook) câte o poezie în fiecare zi. Nu mi-am propus să devin „popular”, căci ceea ce scriu nu este (și nu poate fi – nici nu vreau) pe placul tuturor. De asemenea, mi-am propus să îmi îmbunătățesc, prin antrenament zilnic, modul în care scriu poezie.

Primul obiectiv a fost îndeplinit. Astăzi am închis cercul (anul) cu poezia cu numărul 367 (366 de zile – 2020 fiind an bisect + azi). Am postat câte o poezie în fiecare zi, chit că uneori timpul mi-a fost limitat sau că n-am avut acces la PC. Când n-am avut acces la PC am rugat pe cineva să posteze pentru mine, drept urmare, țin să mulțumesc persoanelor care m-au ajutat în acest aspect.

Al doilea obiectiv l-am îndeplinit, de asemenea. Nu am devenit popular. Nici măcar „auzit” sau „mediocru” printre atâția „influensări” care au lucruri tot mai importante de expus.

Al treilea obiectiv nu știu dacă a fost atins. De ce? Deoarece este foarte greu să-mi fac o evaluare riguroasă comparând modul în care scriam atunci și modul în care scriu acum. Această evaluare o pot face doar cei care citesc poeziile, cei care sunt obiectivi, nu eu, subiectiv fiind.

Având în vedere că am îndeplinit, cu siguranță, cel puțin două dintre cele trei obiective, site-ul nu va suferi modificări. Nu voi mai posta zilnic începând de astăzi. La un moment dat poate voi pune la dispoziție fiecare poezie cu suport audio, adică fiecare poezie să fie recitată și să poată fi ascultată prin intermediul site-ului, deși nu mă simt prea confortabil cu această idee.

Câteva persoane m-au întrebat dacă voi închide site-ul după ce se „împlinește” anul, răspunsul este unul negativ. Tocmai am prelungit domeniul și găzduirea cu încă un an și, având în vedere că costul acestora nu este ridicat, cred că voi păstra site-ul on-line mai mulți ani.

Dacă vreți să citiți ceea ce am scris în cele 367 de zile, vă invit pe site-ul lirica.ro, pe pagina de facebook sau pe pagina de instagram. Pentru a citi poeziile nu aveți nevoie de cont. Dacă vreți să comentați la una dintre poezii sau vreți să o apreciați pe una dintre ele, este necesară crearea unui cont. Înregistrarea se realizează repede și fără bătăi de cap. Aveți nevoie doar de o adresă de e-mail validă (se solicită confirmare prin e-mail).

Vreau să mulțumesc familiei mele pentru că m-a încurajat și m-a susținut în tot acest demers. De asemenea, vreau să-i mulțumesc prietenului meu Mihai PLEȘA, el fiind cel care a creat site-ul lirica.ro. Și în încheiere, vreau să-i mulțumesc prietenului meu Nicu MIHAI, el fiind graficianul care s-a ocupat de toate imaginile necesare site-ului (logo, imagine de fundal ș.a.m.d.). Prieteni, un mare „Mulțumesc!” pentru că m-ați suportat și că am avut o colaborare deosebită. Sper doar că vom mai colabora și cu alte ocazii.

Astea Ziind Fise, citiți cât mai mult, dragilor. Setați-vă obiective concrete și luptați pentru visurile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *