4 iunie 2024

Jucătoarea Melissa „meli” DUMITRAȘCU este a doua româncă care a ajuns într-o finală de Counter-Strike în cadrul ESL Impact League

Melissa „meli” DUMITRAȘCU și-a început cariera semi profesionistă în anul 2021, când organizația Nexus Gaming a înființat echipa de Counter-Strike: Global Offensive Nexus Ladies, însă echipa și-a încheiat activitatea la relativ puțin timp după înființare.

Melissa „meli” DUMITRAȘCU în cadrul evenimentului ESL Impact League Season 5 Finals (sursă: hltv.org).

Doi ani mai târziu, în 2023, Melissa a început să joace pentru echipa Let Her cook, moment în care a fost recrutată și ca jucătoare a echipei feminine a României pentru jocul CS: GO, cu prilejul IESF Female World Esports Championship 2023, organizat la Iași. Anul trecut, echipa României s-a clasat pe locul 5, fiind eliminată din concurs cu două victorii și două înfrângeri, înfrângerile fiind suferite împotriva reprezentantelor Australiei (2-1) și Argentinei (2-0).

După o perioadă de inactivitate, Melissa a început să joace pentru echipa GamerLegion Prism, echipa de fete a organizației pentru care joacă Sebastian „volt” MALOȘ și pentru care a jucat, totodată, Mihai „iM” IVAN. După o perioadă de aproximativ șase luni, echipa a fost desființată, iar Melissa a plecat, împreună cu antrenorul și alte trei coechipiere, din nou la Let Her cook.

Odată revenită la Let Her Cook, la finalul lunii martie a anului curent, echipa Melissei a jucat calificarea pentru ESL Impact League Season 5 Finals, primele meciuri din calificare fiind jucate în tricoul GamerLegion Prism, urmând ca din aprilie să joace pentru echipa Let Her Cook, păstrându-și locul în turneu. După trei victorii în grupe și una în Play-Off, echipa Melissei s-a calificat în cadrul ESL Impact League Season 5 Finals, ligă care a strâns în acest an opt echipe, fiind organizate în două grupe a câte patru echipe. După două victorii în grupă, Let Her Cook s-a calificat în Play-Off, loc în care s-a impus în semifinală în fața echipei asiatice HSG fe, cu scorul de 2-0.

Pentru prima dată am avut, într-un astfel de turneu, două jucătoare românce în finală, de partea cealaltă aflându-se cea mai titrată jucătoare de Counter-Strike din lume, Ana „ANa” DUMBRAVĂ, care câștigase toate evenimentele finale ESL Impact League până la acest eveniment. În timpul finalei, așa cum era de așteptat pentru mulți, echipa Anei a dominat meciul, experiența spunându-și cuvântul, însă nu este de neglijat performanța Melissei, care a devenit a doua jucătoare româncă care a ajuns într-o astfel de finală. De asemenea, nu trebuie ignorat nici faptul că ESL Impact League Season 5 Finals este primul eveniment LAN (local area network) / Offline la care Melissa participă ca membră a unei echipe deținută de către o organizație.

Așadar, cred că Melissa a avut o călătorie extraordinară în cadrul acestui turneu, în condițiile în care acum începe să capete mai multă experiență, fapt ce va conduce, cred eu, la obținerea unor rezultate pozitive în viitor.

Echipa Anei, Imperial fe, câștigând finala cu scorul de 2-0 (13-6 pe harta Ancient și 13-10 pe harta Dust II), după o a doua hartă în care le-au lăsat pe jucătoarele de la Let Her Cook să spere că pot întoarce rezultatul, și-a adjudecat trofeul. De reținut faptul că Ana „ANa” DUMBRAVĂ a câștigat, incluzând acest sezon, toate sezoanele ESL Impact League organizate la disciplina Counter-Strike, fapt ce ne arată că Ana încă este una dintre cele mai bune jucătoare de Counter-Strike din lume.

De asemenea, în cadrul evenimentului a jucat și echipa Nord-Americană FlyQuest RED, echipă la care antrenor este Luca „Munstur” IOANIȚIU, fost analist al Gamer Legion în perioada în care Mihai „iM” IVAN a jucat în tricoul acestei organizații. Însă, din păcate pentru românul nostru, echipa a fost eliminată din concurs după două înfrângeri suferite în grupă.

Evenimentul s-a desfășurat în Dallas, Statele Unite ale Americii, în perioada 31 mai – 2 iunie, având un fond de premiere de 123000 de dolari.

Pentru prima dată am avut două românce în finală, iar orice s-ar fi întâmplat, fiind în echipe diferite, una dintre ele ar fi adus trofeul acasă. În urma câștigării concursului, echipa Anei a primit un cec de 50000 de dolari, echipa Melissei unul de 25000 de dolari, iar echipa lui Luca a primit un cec de consolare de 4000 de dolari. De menționat este și faptul că ESL Impact League este cel mai mare eveniment dedicat scenei feminine de Counter-Strike.

Felicitări și succes tuturor! … însă o menționare specială o merită, așa cum am spus, Melissa „meli” DUMITRAȘCU!

Lasă un răspuns