5 iunie 2024

Uniunea Salvați România (USR) și Alianța Timișoara Unită (ATU) „împrumută” acronime

Partidul „Uniunea Salvați România”, fondat în anul 2016, prin decizia civilă numărul 54/DEC/P din 04.04.2016, utilizează acronimul USR.

De asemenea, federația Uniunea Studenților din România, fondată în anul 2001, prin sentința civilă 4/PJ/17-07-2001, utilizează acronimul USR.

Totuși, având în vedere acest aspect și faptul că Uniunea Studenților din România a funcționat 15 ani până la înființarea partidului „Uniunea Salvați România”, și a utilizat acronimul USR, mă întreb cum și de ce cei de acolo au lăsat ca acest partid să le „confiște” acronimul.

Logoul Alianței Electorale „Alianța Timișoara Unită” (sursă: dominicprimar.ro).

Alianța Electorală „Alianța Timișoara Unită” este o uniune politică formată din USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 și care utilizează acronimul ATU.

De asemenea, Alianța Timișoara Universitară, este o alianță formată din Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, fondată în 2020 și care utilizează acronimul ATU.

Din nou, Alianța Timișoara Universitară are deja aproximativ patru ani de activitate, deci nu poți tu să vii cu o alianță electorală cu același acronim (ATU). Și tot aici vedem o frântură de logică în denumire, căci am consultat hotărârile Biroului Electoral de Circumscripție numărul 1 din municipiul Timișoara, județul Timiș (spre exemplu, Hotărârea Nr. 9/29.04.2024), și scrie „Alianța Electorală «Alianța Timișoara Unită»”. Nu puteau s-o denumească simplu „ Alianța Electorală «Timișoara Unită»” sau chiar „Alianța Electorală «Uniunea pentru Timișoara»”? Să nu uităm că denumirea inițială a alianței era „Alianța Electorală «Dreapta Unită»”, însă atunci încă nu era în alianță și UDMR.

Aparent, poate că am prea mult timp eu și încep să văd legături unde nu este cazul, însă mie mi se pare că aceste lucruri au fost cumva gândite de către cineva, tocmai că existau entități cu același acronime, astfel beneficiind deja de puțină imagine gratuită.

Lasă un răspuns