26 iunie 2024

Portugalia, probabil cel mai mare „blat” de la #EURo2024

Dacă aș fi portughez, mi-ar fi rușine s-o spun… și nu, nu pentru că Portugalia a pierdut, ci pentru modul în care s-a predat Georgiei. Ronaldo a fost pe teren 66 de minute, dar n-a făcut nimic pentru echipa lui, n-a reușit să marcheze. Să ai ≈70% posesie și să arăți atât de penibil cu Georgia… ce s-a întâmplat cu posesia aia? Ce?! Portugalia preferă să piardă un meci cu Georgia, care nu avea nicio șansă de calificare, astfel ducând Georgia la #EURO2024, doar ca Portugalia să prindă un adversar mai slab în optimi.

Cehia pierde cu 1 – 2 într-un meci dramatic, jucând peste 75 de minute în 10 oameni, după ce BARAK a primit cartonaș roșu. István KOVÁCS a avut un meci foarte, foarte greu, dar cred că a arbitrat decent. Cehii au rezistat eroic, au fost conduși, apoi au egalat și și-au creat ocazii de gol.

Așa cum spuneam acum două zile, Spania rămâne singura echipă care a ieșit cu trei victorii din grupă, obținând astfel 9 puncte.

Având în vedere rezultatele din Grupa F, România va juca în optimi cu Olanda, pe stadionul din Munchen, adică în locul în care am învins Ucraina cu 3 – 0 și sper să învingem și Olanda, fără să conteze scorul. Meciul va avea loc marți, 2 iulie 2024.

Mă bucur, totuși, că Ungaria a rămas acasă. Nu poți să dai un gol în ultimul minut și să te califici c-o singură victorie în optimi, era nedrept față de alte echipe care chiar au jucat fotbal.

Hai, România! 💙💛❤️

Lasă un răspuns