9 iulie 2024

Sferturile de finală ale #EURO2024 și semifinalele

Spania 2 – 1 Germania

Așa cum am sperat, Spania a învins Germania. Am văzut meciul cu mai mulți colegi, iar în prelungiri simțeam că dacă va mai da Spania un gol, sigur îmi va exploda vezica de fericire, prin urmare, am mers la baie. Mai erau vreo 2 – 3 minute din prelungiri. Când am revenit de la baie, colegii m-au anunțat că Spania a mai marcat un gol. Nu mi-a venit să cred, însă fix atunci arăta reluările de la gol. M-am bucurat mult, căci Spania este favorita mea de la acest european. Mi-a plăcut, s-a jucat fotbal, însă m-am bucurat și că gazda competiției a rămas acasă, deoarece nu mi s-a părut c-a jucat nu știu ce fotbal.

Portugalia 0 – 0 Franța (3 – 5 după loviturile de departajare)

Franța a câștigat la loviturile de departajare. Mi s-a părut un meci slab, însă a câștigat echipa care voiam eu să câștige. MBAPPÉ și RONALDO n-au arătat nici pe departe așa cum ar trebui, iar RONALDO a fost disperat să marcheze. A marcat la loviturile de departajare, dar n-a arătat strălucit pe parcursul meciului. Mi s-a părut destul de plictisitor meciul, dar m-am uitat la el și m-am bucurat că „blatiștii” au mers acasă.

Anglia 1 – 1 Elveția (5 – 3 după loviturile de departajare)

Echipele au jucat decent, Elveția a marcat în 75’, iar Anglia a egalat în 80’, apoi meciul a fost decis la loviturile de departajare. Din păcate pentru Elveția, AKANJI a ratat prima lovitură de departajare și apoi Anglia a bătut corect toate loviturile. Astfel, Anglia a mers mai departe, fiind tot mai aproape de „It’s coming home”. Deși Elveția n-a mers mai departe, mi se pare c-a făcut niște meciuri foarte bune. Încă consider că Anglia a ajuns până în acest punct din pur noroc, din hazard.

Olanda 2 – 1 Turcia

În opinia mea, acesta a fost cel mai frumos meci de până acum de la #EURO2024. Ambele echipe au jucat fotbal, iar în 35’ a dat gol Turcia. În a doua repriză, până la golul din 70’, mi s-a părut c-a existat doar Olanda, olandezii atacând din toate pozițiile. Șase minute mai târziu, în 76’, Olanda a mai dat un gol. A fost, de fapt, un autogol, însă a venit în urma unor atacuri continue ale olandezilor. Deși olandezii ne-au scos în optimi, aceștia au jucat bine și, drept urmare, au câștigat meciul din sferturile de finală și au ajuns în semifinale. Mă bucur pentru ei, mă bucur c-au mers mai departe.

Predicții pentru semifinalele #EURO2024

Spania – Franța => Spania

Olanda – Anglia => Olanda

Lasă un răspuns